Ga naar de inhoud

Poppodium Duycker in Hoofddorp is op zoek naar vrijwilligers

Poppodium Duycker is op zoek naar nieuwe vrijwilligers die mee kunnen helpen bij de verschillende optredens van bands en solo muzikanten. Door corona zijn de nodige actieve vrijwilligers afgehaakt en nu zoekt de poptempel voor Haarlemmermeer weer nieuwe mensen die ervoor kunnen zorgen dat alles op rolletjes verloopt.

(bron Haarlemmermeer.nieuws.nl en Poppodium Duycker)

Extra Handen zijn goed te gebruiken

Dat het nodig is laat vrijwilligerscoördinator Lisa Kuiper blijken. ,,Ons programma daarentegen heeft in tijden niet zo vol gestaan, dus we kunnen de extra handen goed gebruiken” zegt Lisa. Het gaat volgens haar dat de vrijwilligers die bij Duycker aan de slag gaan een goede begeleiding krijgen. Het gaat erom dat vrijwilligers iets doen wat bij hen past.

Verschillende rollen

Vrijwilligers kunnen namelijk verschillende rollen bekleden. Wie de rol van een ‘host’ op zich neemt, is het gezicht van die avond. Een ‘host’ zorgt onder meer voor de begeleiding van het publiek naar de zaal. Daarnaast gaat het om het verkopen en scannen van de tickets. Net als een ‘host’ is de backstage manager een belangrijke spil. Die is het aanspreekpunt voor de artiest achter de schermen.

Overige vrijwilligers

Verder zijn er vrijwilligers nodig nodig voor het nodige vocht, want iemand die achter de bar staat, zorgt voor de drankjes en een goede sfeer aan de bar in de zalen. Ook niet onbelangrijk zijn de promotors die zorgen dat Duycker zowel online en offline goed zichtbaar is. Dan zijn er de fotografen die de avonden en concerten vastleggen op de gevoelige plaat.

Trots

,,Je kan het zo gek niet verzinnen of er is een vrijwilliger bij betrokken in Duycker. We zijn er ontzettend trots op dat ons podium met de hulp van zoveel vrijwilligers kan blijven draaien. Bovendien is een vrijwillige functie in het poppodium voor velen een opstap in de popsector gebleken”, zegt Lisa.

Aanmelden

Geïnteresseerden, van alle leeftijden, kunnen zich aanmelden bij Lisa voor een vrijwilligersfunctie in Duycker. Na een kennismaking zal zij samen met de aanmelder kijken welke rol het beste past. Meer informatie over het worden van vrijwilliger is te vinden via de website van Poppodium Duycker.

Delen via