Ga naar de inhoud

‘Lillies & Daisies’ van IJmuidense songwriter Koen Alvarez verschijnt op 6 augustus

Liefhebbers van de IJmuidense songwriter Koen Alvarez kunnen deze week weer aan hun trekken komen, want Koen heeft niet stil gezeten. Op vrijdag 6 augustus gaat hij zijn nieuwe single ‘Lillies & Daisies’ uitbrengen.

Afgelopen tijd

De afgelopen tijd is Koen druk bezig geweest met het opnemen van zijn derde single. De muzikant staat te popelen om die met zijn fans te delen en dat gaat op 6 augustus gebeuren. Volgens Koen heeft elke zomer een simpel liefdesliedje nodig. ,,Toen ik “Lilies & Daisies” schreef zag ik mezelf cocktails drinken in de zon op een wit strand met helder blauw water. De opnames heb ik in mijn kleine homestudio in IJmuiden gedaan”, zegt hij over zijn laatste muzikale kindje.

Foto: Frouke Stienstra

Spaans-Nederlands

Wie Koen inmiddels kent weet dat hij als kind van Spaans-Nederlandse ouders is opgegroeid in een cultuur van verbinden. De wortels van zowel zijn vader als zijn moeder maken Koen tot wat hij is en dat is ook terug te horen in het werk wat hij al eerder heeft uitgebracht. Hollandse nuchterheid gekoppeld aan Spaanse warmte. Ook dat is weer terug te horen in het nieuwe liefdesliedje dat hij heeft geschreven in IJmuiden. Koen wil het persoonlijk en concreet houden, omdat hij vindt dat wie naar zijn muziek luistert direct de herkenbaarheid van hem terug wil horen.

Delen via