Ga naar de inhoud

Guy Pek, drummer van Grenadeers, komt vrijdag 6 augustus met eerste solosingle ‘Mixed Messages’

Persbericht Gentlemen Recordings

Naast Grenadeers en vele samenwerkingen, begint Guy Pek zijn solocarriere. Startend met single ‘Mixed Messages’, dat op vrijdag 6 augustus uitkomt.

Eerste single

‘Mixed Messages’ is de eerste single van de gelijknamige solo EP van drummer en songwriter Guy Pek. De song klinkt als een combinatie van een vintage ‘Beatlesque’ sound met Zuid-Amerikaanse percussie en vocalen die doen denken aan Elliott Smith. ‘Mixed Messages’ klinkt zomers en vrolijk, maar als je goed luistert zit het vol complexiteit. Zo ook de lyrics: deze dealen met de uitdagingen die een extreme introvert tegenkomt op het liefdespad.

Inspiratie uit muzikale held

Als het over songwriting gaat haalt Guy onder meer inspiratie uit zijn held Elliott Smith, maar in zijn productie horen we een vleugje Motown, en door het gebruik van Afrikaanse percussie moeten we denken aan Graceland van Paul Simon. Soms nemen Guy’s melodieën een afslag die wat doen denken aan Frank Zappa, en in mindere mate Steely Dan. 

Internationale samenwerkingen

Guy werkte eerder samen met Alain Johannes (voormalig Queens of the Stone Age) en de Jazz Orchestra van het Concertgebouw, en deed supports voor bands als Smashing Pumpkins en Karma to Burn. Recent speelde Guy op het nieuwe album van Canadese rocklegende Kim Mitchell. Tijdens zijn verblijf in Toronto werkte Guy als studiodrummer samen met Russ Mackay (Rush, Alanis Morissette), Roy Hammilton III (Michael Jackson, Britney Spears) en Greg Wells (Katy Perry, Dua Lipa). Guy toert ook de wereld rond met Tilburgs theatergezelschap Close Act, waarmee hij grote outdoor shows doet in China, Rusland en overal in Europa. Hij is ook een veelvuldig gevraagde last minute invaller, en hij speelde in die hoedanigheid met Lucas Hamming, Gallowstreet Brass Band, Midas en vele anderen.

Opgenomen in de lockdown

‘Mixed Messages’ is geschreven en opgenomen in de lockdown. Naast het produceren en mixen, speelde Pek ook alle instrumenten zelf in. De single komt vrijdag 6 augustus uit via Gentlemen Recordings en is vanaf nu te pre-orderen via de Gentlemen webshop en te pre-saven op Spotify

Foto: Felice Hofhuizen
Delen via