Ga naar de inhoud

Chasing Mavericks brengt EP ‘I See You Dancing’ uit

Nog iets wat behoorlijk vers is. Het Utrechtse Chasing Mavericks is weer terug met de EP I See You Dancing en heeft het nieuwe muziekwerkje op vrijdag 28 juni uitgebracht.

Foto: Jorinde Brandeligt

Eerste muzikale wapenfeit sinds 2023

Het is het eerste muzikale wapenfeit sinds het uitbrengen van het album Wait.Now.See.How en de single Left Right (2023). Toch gaat de geschiedenis van frontman en bassist Martin Kuijstermans, gitaristen Lindy Janssen en Youri Heueven en drummer Ronald van de Stople verder terug dan dat eerdergenoemde album uit 2020 wat is uitgebracht als Nederland gebukt gaat onder het vermaledijde coronavirus. Zo brengt het in 2019 de single Numb uit en daarvoor in 2017 het album Telling Lies uit.

Van de single Numb uit 2019 is ook een clip gemaakt

Stevig Uitpakken

Ook nu pakt Chasing Mavericks weer stevig uit op de nieuwe EP. De Utrechtse band heeft zich laten leiden door onder meer bands als Dinosaur Jr., Sonic Youth en Slint. Muziekliefhebbers die vooral van wat uitgesponnen songs komen aan hun trekken op de EP I See You Dancing. Vooral het opzwepende Name The Price doet je denken aan de gloriedagen van Talking Heads.

Rauwe Indierock

Die muziek maakt Chasing Mavericks echter niet. Het is rauwe indierock met een fikse portie postpunk. Naast Name The Price klinkt er heel subtiel When You Come Along het luiden van een kerkklok. Juist daar doet de stem van Martin je in de verte denken aan de illustere Ian Curtis van Joy Division. Uitsmijter is Bare Handed van deze vier tracks tellende EP.

De nieuwe EP van Chasing Mavericks op Spotify
Delen via