Ga naar de inhoud

Nieuwe single ‘America’ van Meadowlake kondigt nieuw album aan

Het is lange tijd stil geweest rondom de Groningse band Meadowlake, maar met de nieuwe single America luidt de band weer een nieuwe periode. Waar Meadowlake eerst nogal een dikke deken van gitaar en echo hebben laten doorklinken, en er ook elementen van dreampop, shoegaze en postrock in hebben gezeten, gaat het nu toch meer naar de indierock toe.

Samenstelling

Dat heeft ook te maken met de samenstelling van de band. Tot en met het uitbrengen van het tweede album Wait For Me heeft de band uit vijf leden bestaan. Meadowlake bestaat nu nog uit Jarno Olijve, Tjeerd Bennink en Gertine Veenstra, waarmee ze meer een stripped down geluid laten horen. Het is een indicatie hoe hun derde album met als titel Where The Mountain Meets The Sea gaat klinken.

Foto: Meadowlake

,,Vorig jaar gingen we naar Amerika om ons derde album op te nemen, vandaag brengen we de eerste single uit, ook wel America genoemd. Het maakt deel uit van de plaat met tien nummers genaamd Where The Mountain Meets The Sea die in september zal verschijnen”, zegt Meadowlake op hun sociale mediakanalen.

De clip bij de nieuwe single

Een uitgebreid interview met Meadowlake is komende donderdagavond op 4 juli in de uitzending te horen.

Productie

De nieuwe single heeft de band opgenomen bij Topanga met Buck Meek en Germaine Dunes in Los Angeles. Meadowlake steekt in ieder geval behoorlijk wat energie in het nieuwe geluid.

Delen via