Ga naar de inhoud

Zweterig geluid van Gorage op ‘Ghost Head’

De mannen van Gorage uit Noord Brabant werken langzaam toe naar het lijfelijk presenteren van hun album Ghost Head op 15 juni toe. Dat optreden vindt plaats in de Tilburgse Little Devil Bar. De band is een eigenzinnige kruisbestuiving van americana met rauwe garagerock en is eigenlijk al langere tijd actief. Eind maart van dit jaar het eerste album verschenen van deze Brabantse band. Gorage bestaat uit bassist en gitarist Edwin Paanakker, bassgitarist, gitarist en vocalist Wil Opstals, bassgitarist, gitarist en vocalist Dirk van Veldhoven en drummer Jeroen van den Brink.

(Foto’s: Miranda Vromans en Ted Gijsman)

Portie stevige rock

Als je het album ook afluistert, hoor je niet alleen deze invloeden terug, maar een portie stevige rock wat tegen de punk aan schuurt, is eveneens iets waar Gorage hun handen niet voor om draaien. Op I Don’t Care zit zelfs een Ramones twist aan. Uit de tijd dat de dynamische punkrock hun hoogtij dagen beleven in het Verenigd Koninkrijk. Gorage slaagt daar in.

Foto: Ted Gijsman

Nostalgische klanken met voorliefde uit tijdvak

Zo als I Don’t Care een beetje de ruige kant van de band laat horen, zo laat bijvoorbeeld Shade Lane wat direct achter deze track volgt weer een heel ander geluid horen. Dat is inderdaad americana met country rock. Onmiskenbaar klinkt er een bepaalde nostalgische klanken door zoals een jaren zeventig geluid. Gorage laat hier hun voorliefde voor dat tijdvak horen.

Hoewel het album Ghost Head al een tijdje uit is, verdient het nog wel om even netjes te worden besproken.

Het album Ghost Head op streamingsdienst Spotify
Delen via