Ga naar de inhoud

EP Bad Luck Baby is allesbehalve teleurstellend

De debuut EP van het Groningse Bad Luck Baby is allesbehalve teleurstellend. De band heeft eind maart de EP ten doop gehouden in het Groningse EM2 waar ook High On Chai aanwezig is om de support te doen. Alleen de bandnaam is al veelzeggend, maar de muziek is dat ook.

(Foto: Jantina Talsma)

Tegenslag

Bad Luck Baby laat zien dat tegenslag de grootste creativiteit naar boven kan brengen: na moeite
passen bij de rest van de wereld, heeft de band hun perfecte plek gevonden. De band maakt een combinatie van alternative rock met een fikse portie grunge. De liefhebbers van alt-rock van Wolf Alice en de krachtige pop van Paramore, gecombineerd met een mix van synths, riffs en zwoele zang door Cath Harryvan, maken de band tot wat het is. Bad Luck Baby vertelt verhalen – over wanhoop en geluk het menselijk bestaan.

Beproeven van het geluk

In dat op zicht voelt de band de tijdgeest wel goed aan. Het zit al bij het openingsnummer Addict gevolgd door Sailor. Metaforisch als het maar zijn kan. Roll The Dice is ook al zo’n nummer, maar daar zit ook inderdaad de zwoele zangpartij van Cath in, om later te ontaarden in een stemgeluid met kracht. Hoewel het stevig klinkt, zit er toch iets in van iets wat je aantreft in een nachtclub aan de tropenkust.

Frustratie

De cocktail die Bad Luck Baby serveert, werkt haast verslavend. Alle frustratie in alles wat tegen zit, komt tot uiting op het laatste nummer Disappoint Me. Als er de komende tijd op een band moet worden gelet, dan is het deze band wel. Een plaats in de Popronde zal niet misstaan.

De EP van Bad Luck Baby op Spotify
Delen via