Ga naar de inhoud

Baroeg brengt mensen met een beperking samen tijdens het evenement ‘Everyone Rocks’

Het Vrienden van Baroeg-team organiseert voor de tweede keer het evenement Everyone Rocks dat als doel heeft om mensen met een beperking samen te brengen met Baroegianen. Een prachtig initiatief, dat tijdens de eerste editie al vele blije gezichten teweegbracht bij bezoekers én muzikanten. Het motto van Everyone Rocks is dan ook: “Voelt jouw beperking als een belemmering? Nu niet meer!” Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door Cultuur Concreet.

(Persbericht Baroeg)

Eerste samenwerking tussen Baroeg en Misiconi

De dag wordt geopend met een voorstelling genaamd ‘Iconic World‘ van Rotterdams dansgezelschap Misiconi, met een gemixte groep dansers met en zonder beperking. Dit is de eerste samenwerking tussen Baroeg en Misiconi, dat net als Baroeg een culturele organisatie is in de wijk Lombardijen. 

Poprock covers

Het muzikale programma bestaat uit pop/rock covers van de Niemand Minder Sessieband (de bandleden zijn cliënten bij Pameijer). Zij maken op een geweldige manier covers van grootheden uit de rockmuziek. Verwacht o.a. muziek van KISS, Queen, Johnny Cash, Golden Earring en CCR. Verder is er nog karaoke, muziekles van SKVR en een barbecue. Afsluiter van de dag is de band Scream Tonight die rock covers spelen. Verwacht hits van grootheden als AC/DC, Motörhead, ZZ Top en Twisted Sister. 

Drempel wegnemen

Het belangrijkste is de connectie die de organisatie gaat maken met mensen waarvoor Baroeg misschien een drempel te hoog is om naartoe te gaan. Deze drempel wil de organisatie wegnemen en wil ook de slogan dan waar gaan maken: Voelt jouw beperking als een belemmering? Nu niet meer!

Laatste evenement in huidig pand

Dit is een van de laatste evenementen in het huidige Baroeg pand. In de zomer van 2024 start de sloop van Baroeg. Het nieuwe podium opent naar verwachting in het najaar van 2025 de deuren. In de tussentijd gaat Baroeg bands programmeren op andere locaties in de stad, waaronder V11, Maassilo, Podium Grounds, Rotown en SoundVille en uiteraard het jaarlijkse festival Baroeg Open Air in het Zuiderpark. 

Delen via