Ga naar de inhoud

Nagenieten van eerste voorronde Rob Acda Award

Voor het eerst dit jaar werken de programma’s Sound Of Haarlem (Haarlem 105) en Alternative FM (ZFM Zandvoort) samen voor het verslaan van de Rob Acda Award vanuit Patronaat Haarlem. De eerste voorronde zit er op en heeft twee Nederlandstalige hoogtepunten opgeleverd, met een combinatie van psychedelische en progressive rock. Een flinke dosis dreampop is er ook in terug te vinden.

(Foto’s: Marcus van Dam)

Foto: Marcus van Dam

DIONNE

DIONNE staat al op de radar dankzij het samenwerkingsverband wat Alternative FM heeft met 3voor12 Noord-Holland. In de uitzending is Grey Gardens al meerdere malen te horen geweest. Op de avond zelf laat DIONNE horen wat zij allemaal in zich heeft.

Mind Your Step Foto: Marcus van Dam

Mind Your Step

Hetzelfde geldt voor de Haarlemse band Mind Your Step die afgelopen jaar met de EP Step Out Of Your Mind zijn gekomen. Er is wel iets veranderd. Het is meer instrumentale progressive rock geworden, maar de band weet dat prima op te lossen.

Het Verbondt Foto: Marcus van Dam

Het Verbondt

Je kunt misschien wel zeggen dat Het Verbondt met hun trompettist iets toevoegt aan de Nederlandstalige muziek. Niet raar, want de band is zelfs finalist geweest in 2022 bij de Popprijs Amstel- en Meerland.

SIPKE Foto: Marcus van Dam

SIPKE

De avond wordt afgesloten met de Nederlandstalige rock van SIPKE. Sipke Hager die de band draagt, is in de maand januari nog te zien en te horen geweest tijdens Altersonic.

Samenvatting

Van de avond is een gezamenlijke samenvatting te zien.

De terugblik van de eerste voorronde van de Rob Acda Award
Delen via