Ga naar de inhoud

Nachtwacht Haarlem presenteert tweede editie Week van de Haarlemse Nacht van 26 februari t/m 3 maart

Nachtwacht Haarlem presenteert van 26 februari t/m 3 maart voor de tweede keer de Week van de Haarlemse Nacht! Een week lang nachtcultuur events voor en door de stad.

(Bewerkt persbericht Nachtwacht Haarlem)

Meer partijen

Na de editie in 2023 in samenwerking met tientallen partners en duizenden bezoekers, komt Nachtwacht Haarlem dit jaar door met een nieuwe editie. Nachtwacht Haarlem werkt hierin weer samen met tientallen partners. Met nog meer partijen in de stad, waaronder de Bibliotheek Zuid-Kennemerland, Tenminste Houtbaar en Stichting STAD, wordt de Haarlemse nachtcultuur in de spotlights gezet. Nachtwacht Haarlem denkt op die manier de Haarlemse nachtcultuur met deze samenwerking met de stad een boost te geven. Niet alleen door te feesten, maar ook door het voeren van kritische gesprekken, ruimte te maken voor talentontwikkeling en het verbinden van onder andere makers, ondernemers, locaties en bezoekers. Op deze manier wordt er een impuls gegeven aan de Haarlemse nacht.

Nachtwacht Haarlem

Volop evenementen

Tijdens de Week van de Haarlemse Nacht zijn er volop evenementen te bezoeken binnen verschillende disciplines; zo is er een foto expositie en klinkt er livemuziek gedurende de Nachtwacht Talkshow. Daarnaast vindt de theatervoorstelling WFG An Honorific Show of Drag (winnaar Best of Fringe Award 2023) plaats en krijgt woordkunst een podium tijdens de Boekfissa No Future Nu, rondom het gelijknamige boek van Leonor Jonker Faber.

Afsluiting

De Week wordt afgesloten met met de feestelijke Nachtparade op zaterdag 2 maart, waar de hele avond en nacht en op allerlei locaties door de stad evenementen te bezoeken zijn. Het overgrote deel van de evenementen gedurende de Week en de Nachtparade is gratis toegankelijk.

Nachtwacht Haarlem

Verbindingen versterken

,,De eerste editie van de Week van de Haarlemse Nacht liet zien een verbindende factor te zijn tussen allerlei stakeholders; organisaties, ondernemers en makers, bezoekers en lokale politici. En is er een extra boost gegeven aan de Haarlemse nachtcultuur”, aldus Nadieh Bindels, oprichter van Nachtwacht Haarlem. Met de tweede Week van de Haarlemse Nacht wil de organisatie die verbindingen nog meer versterken en de nachtcultuur nog beter op de kaart zetten.

Meer over het programma

De komende tijd maakt Nachtwacht Haarlem meer over het programma bekend. Het beste is om daarvoor de website van Nachtwacht Haarlem en socials in de gaten voor info & updates.

Delen via