Ga naar de inhoud

Oliver Pesch start het jaar met het tragikomische ‘Heart Attack’

Aankomende vrijdag brengt Oliver Pesch zijn nieuwste single Heart Attack uit, een romantisch, energiek popnummer dat je vanaf het eerste refrein niet meer uit je hoofd krijgt. Op Heart Attack beweegt Pesch in het spanningsveld tussen upbeat en melancholie: hij kruipt in de huid van een stel dat een vakantie als laatste redmiddel gebruikt om de laatste vlam te redden.

(Bewerkt persbericht Revanche Records/Foto: Anna Perger)

Achter verdrietige liedjes zit een knipoog’

“Natuurlijk komen ze erachter dat het niks oplost en dat de vakantie het alleen maar erger maakt. Iedereen heeft dat volgens mij weleens, dat je achteraf denkt: ‘ja, dát was het moment dat het uit ging. Het was beter geweest dat we daar waren gestopt’. Maar het mooie is wel dat er veel beweging zit in Heart Attack. Ik begin te herkennen dat ik daar een soort stijl in heb gevonden, waarin ik mij prettig voel: dat ook achter de verdrietige liedjes een knipoog zit”, vertelt Pesch.

Sterk filmisch karakter

Heart Attack geeft in slechts drie en een halve minuut uiting aan dit gevoel, begeleid door een stuwende beat en dromerige gitaren. Het nummer heeft een sterk filmisch karakter, stilistisch lonkend naar artiesten als John Mayer en The War On Drugs. De nieuwe single heeft Pesch met de alom geprezen songwriter en muzikant JP Hoekstra (Krezip, Douwe Bob) geschreven. De eerste poging lijkt ook direct een voltreffer te zijn.

‘Een echt werkpaard’

“Ik kwam bij JP terecht via mijn publisher. Hij is zo chill om mee te schrijven. Hij heeft ook heel erg dat positieve in zich en is echt een werkpaard. Op die avond zelf had hij een complete demo van ‘Heart Attack’ ingespeeld. Toen ik dat hoorde, dacht ik: ‘dit is heel erg goed’.”, zegt Pesch hierover.

Delen via