Ga naar de inhoud

2023-50. Sterre Weldring en Sven Ross zingen op songs van elkaar

Een uitzending met samengeknepen billen en kruisjes slaan omdat vlak voor de uitzending de studio van ZFM Zandvoort is getroffen door een stroomstoring en waarbij Sterre Weldring en Sven Ross al onderweg zijn voor hun liveoptreden. Aanleiding voor hun optreden is het EP materiaal wat beiden hebben uitgebracht. Sterre doet dat met The Hope And The Aftermath die ze heeft uitgebracht bij Revanche Records en Sven doet dat met zijn EP Losing Track Of Time On The Ride Home.

Interviews en gesprekken

Oorspronkelijk is het de bedoeling om Roos Meijer van Maida Rose in de uitzending te spreken, maar door de stroomstoring is dat uitgesteld naar 21 december. Aanleiding voor het gesprek is hun EP Philia die afgelopen maand is uitgebracht en waarop bijvoorbeeld Anymore staat.

De lyrics clip van Anymore die terug is te vinden op Philia

Oude bekenden

Een nummer die weer even opnieuw onder de aandacht komt tijdens de uitzending is Dead Man On The Payroll van het Groningse Meadowlake.

Van het debuutalbum uit 2018 van Meadowlake

Kerst nadert en dat betekent een oude kerstsingle van Westone in de tijd dat zij hun werk uitbrengen onder de Johnny Westone Band.

De kerstsingle van Westone maar dan onder de naam van Johnny Westone Band

Eerder in oktober is een Nederlandstalig liedje van Lies en Saar uitgebracht. Het tweetal is druk bezig om meer materiaal uit te brengen, maar de eerste single Lieveling komt in deze uitzending voorbij.

Lies en Saar werken aan meer muziekmateriaal en hebben ook al een single uitgebracht

Eerder dit najaar is Sue The Night weer terug van weggeweest. Op haar album Susanne And The Sad Sunset Disco heeft ze een aantal singles uitgebracht, waarvan er één tijdens de uitzending is te horen.

De single Safe Speed (The Runner Up) die tijdens de uitzending is te horen

Recent Materiaal

In de uitzending weinig nieuw materiaal waar een clip bij zit, maar bij een recente versie van Ball & Chain door Eruption Artistique zit wel een clip. Het nummer is niet nieuw, want deze hebben ze al in 2021 op de EP Vicar Pop uitgebracht. Op deze versie heeft The Smackbar een meer prominente rol gekregen.

De meest recente versie van Eruption Artistique met The Smackbar

Nog meer Nederlands werk is er van JOIA die vrij recent haar single Zacht Vlees heeft uitgebracht.

De clip bij de single van JOIA

Of dat niet genoeg is, is ook Joris Anne behoorlijk productief. Samen met Mavah Dansrijk levert hij Skitta af waarbij ook Kunsttranen betrokken is.

Een nieuwe single, betekent dikwijls ook een nieuwe clip bij het werk van Joris Anne

Nederlandse Indie komt van The Klittens die eveneens weer actief zijn en Atlas hebben uitgebracht.

De clip bij de meest recente single van The Klittens

Terugkijken

Het liveoptreden van Sterre Weldring en Sven Ross is in een samenvatting terug te zien.

De samenvatting met Sterre Weldring en Sven Ross

Terugluisteren

De uitzending is op maandavond tussen 18 en 21 uur terug te luisteren via DAB+ 6A, 106.9 FM vrije ether Zandvoort, de digitale televisiekanalen 40 en 1367 van resp. Ziggo en KPN of via de website van ZFM Zandvoort. Alleen is die vanavond speciaal, omdat alles live wordt herhaald, behalve het optreden van Sterre en Sven. Wel zijn hun songs te horen die ze hebben gespeeld. De oorspronkelijke uitzending is hieronder terug te beluisteren.

  1. Uitzending 2023-50, uur 1 AlternativeFM 56:56
  2. Uitzending 2023-50, uur 2 AlternativeFM 57:02
  3. Uitzending 2023-50, uur 3 AlternativeFM 56:48
Delen via