Ga naar de inhoud

La Belle Époque maakt verwachtingen waar op ‘Volume 2’

Als iets goed wordt ontvangen, schept dat verwachtingen voor een opvolger zoals dat het geval is bij La Belle Époque Volume 1. Toch heeft initiatiefnemer Danny van Tiggele het weer voor elkaar gekregen om een aantal goede muzikanten en songwriters bij elkaar te krijgen voor La Belle Époque Volume 2.

Verwachtingen worden waargemaakt

De verwachtingen maken de muzikanten waar. Het is veelal ingetogen materiaal en ook luistermuziek waar toch namen uit de vaderlandse muziekwereld op te horen zijn. Op het album spelen onder meer P.J.M. Bond, Pablo van de Poel, Anne Soldaat en Reyer Zwart mee. Ook het lijstje van muzikanten die op de song zijn te horen zijn ook niet zomaar muzikanten. Allemaal met de nodige muzikale vlieguren. Zo zijn Spike (Di-rect), Tessa Douwstra, Tim Knol, Cato van Dijck (MyBaby), Camiel Meiresonne (Son Mieux), Maxime Barlag, Bertolf, Maurits Westerik, Robin Kester, Bas van Holt, Megan De Klerk (van het inmiddels gestopte EUT), Bent Van Looy en Anne Lieke Heusinkveld op het album te horen.

Ook Wildflower met Maxime Berlag is terug te vinden op het album

Uitdaging

Het is voor Danny een behoorlijke uitdaging geweest, maar er zit ook voldoening in. ,,Ik ben heel blij dat jullie nu allemaal de plaat kunnen luisteren. Nadat ‘Volume I’ uit kwam begon het vrij snel weer te kriebelen om een vervolg te maken. Het was zo tof om met iedereen samen muziek te maken en de liedjes tot leven te horen komen. ‘Volume II’ voelt voor mij nog meer als van ons allemaal en ademt echt de sfeer die ik had gehoopt. We hebben de plaat met heel veel liefde gemaakt”, zegt hij over het album.

Klassiek en modern komen bij elkaar

De opvolger luistert min of meer als een aantal symfoniestukken, maar dan in eigentijdse popjas. Klassiek en modern komen als het ware bij elkaar. Iets wat je aan Danny wel kunt overlaten. Het begint alleen al met de instrumentale intro van La Belle Époque Volume 2. Out Of Bad Luck is behoorlijk toegankelijk wat ook komt door de rauwe stem van Spike. Als je daar weer net van bij bent gekomen, volgt de track met de stem van Tim Knol en Cato van Dyck. Melancholie is de toonzetting met een invloed van country. Lana Del Rey kan daar nog wat van leren.

Het album op Spotify
Delen via