Ga naar de inhoud

Joost Laméris over de kostbaarheid van liefde geven en nemen in zijn nieuwe nummer ‘Watering Your Tree’

Joost Laméris brengt op vrijdag 20 oktober zijn nieuwe single Watering Your Tree uit. Dit nummer is de vijfde release van zijn aankomende EP How My Dreams Are Made, die vrijdag 10 november uitkomt. De nieuwe single is komende donderdagavond al te horen tussen 19 en 22 uur bij ZFM Zandvoort.

(Bewerkt persbericht)

Het schenken van liefde aan een ander, zelfs als er geen sprake is van wederkerigheid

Watering Your Tree benadrukt het schenken van liefde aan een ander, zelfs wanneer er geen wederkerigheid is, ondanks het sterke verlangen daarnaar. Het nummer krijgt een bijbehorende videoclip die het verhaal van Watering Your Tree op een bijzondere, artistieke en indrukwekkende manier een diepere betekenis geeft.

Conceptueel nummer

Watering Your Tree is een conceptueel nummer waarin Joost zijn persoonlijke ervaringen deelt over het koesteren van liefde voor anderen. De single gebruikt de metafoor van liefde geven als het verzorgen van een boom door water te geven. Deze vergelijking benadrukt dat, zoals een boom water nodig heeft om te groeien, mensen liefde nodig hebben om te bloeien.

Foto: Gregory Barendregt

weerspiegeling de momenten van toewijding aan anderen

Joost hoopt met een open hart op een wederzijdse reactie van gelijke waarde, die hem vervulling kan schenken. Zoals het leven vaak speelt, blijkt dit echter niet altijd het geval te zijn. Door middel van zijn poëtische teksten nodigt Joost degenen die zijn pad kruisen uit om een klein beetje van die kostbare liefde die hij zo graag deelt, voor hemzelf te bewaren. Het nummer weerspiegelt de momenten van toewijding aan anderen en herinnert ons eraan dat liefde ontzettend kostbaar is. Watering Your Tree roept op om een balans te vinden tussen het geven en ontvangen van liefde.

Videoclip bij single

Op 3 november, een week voor de release van de EP, komt de bijbehorende videoclip uit. De video, opgenomen in Berlijn, visualiseert het verhaal van Watering Your Tree in uiteenlopende scènes, belicht door high fashion en doordrenkt met symboliek. De scènes geven diepgang aan de betekenis van de single en dienen als metafoor voor eindeloze inspanning en valse beloftes, het geloof in een relatie die uiteindelijk verdwijnt en gevangen zijn in de schaduwzijde van relaties.

Verwijzing in clip

Zo refereert een scène naar Sisyphos, een halfgod uit de Griekse mythologie die met valse beloftes wordt warm gehouden. De videoclip belooft kijkers een indrukwekkende ervaring te bieden waarin ze visueel worden meegenomen in de diepgang van het verhaal en de betekenis hiervan. Joost presenteert met Watering Your Tree niet alleen het nummer, maar een artistieke beleving die de kracht van muziek en beeld samenbrengt in een indrukwekkend geheel.

Het muzikale overzicht van Joost Laméris
Delen via