Ga naar de inhoud

2023-37. De kracht van analogie door Bernard Hering

  • door

Dat een analoog opgenomen album zoals Out Of Thin Air van Bernard Hering het goed doet, heeft vooral te maken met de manier van uitvoeren, zoals de songwriter dat ook doet tijdens zijn liveoptreden bij ZFM Zandvoort. Begin deze maand brengt de van origine Zeeuw zijn tweede album die de echte muziekliefhebber doet watertanden.

Interviews en gesprekken

Naast het optreden van Bernard Hering twee eerder opgenomen telefonische gesprekken met Hilin en Rose Marin over respectievelijk de Livingroom Session in de Amstelveense P60 en een liveoptreden in Bitterzoet Amsterdam. Daarnaast een live gesprek met Frank Schalkwijk van Elephant over Shooting For The Moon die wederom is uitgebracht bij Excelsior. Op deze website is een recensie te vinden over dit album.

  1. Gesprek met Hillin Duyu over de Living Room Session in P60 in Alternative FM op 140923 Alternative FM 7:58
  2. Gesprek met Rose Marin over optreden in Bitterzoet in Alternative FM op 140923 Alternative FM 7:41
  3. Gesprek met Frank Schalkwijk van Elephant over Shooting For The Moon in Alternative FM op 140923 Alternative FM 7:52

recent materiaal

Dit keer niet echt het hagelnieuwe materiaal maar wel singles waar videoclips bij zijn gemaakt, zoals bij Oliver Aron die bij zijn meest recente single Thepriceipayforit bewegend beeld heeft gemaakt.

Een inkijk in het pijnlijke hart van Oliver Aron

Hetzelfde geldt voor het kort maar krachtige Curiosity van het Amsterdamse Labasheeda die in november hun nieuwe album Blueprints gaan presenteren.

De clip van Labasheeda bij hun meest recente single

Dichterbij Zandvoort is de Haarlemse groep The Irrational Library die hun album Good Busy hebben uitgebracht en waar bij Huevos Rancheros een videoclip is gemaakt.

De clip bij de single van The Irrational Library op het album Good Busy

Terugkijken

Dan is er de hoofdmoot met een liveoptreden van Bernard Hering. In de uitzending vertelt hij onder meer over het hoe en waarom van Out Of Thin Air en de keuze voor het vinyl bij Concerto.

De uitzending met Bernard Hering

Terugluisteren

De uitzending is op maandavond tussen 18 en 21 uur terug te luisteren via DAB+ 6A, 106.9 FM vrije ether Zandvoort, de digitale televisiekanalen 40 en 1367 van resp. Ziggo en KPN of via de website van ZFM Zandvoort.

  1. Uitzending 2023-37, uur 1 AlternativeFM 56:57
  2. Uitzending 2023-37, uur 2 AlternativeFM 57:16
  3. Uitzending 2023-37, uur 3 AlternativeFM 57:30
Delen via