Ga naar de inhoud

Loen en Huize Lucas bundelen hun krachten en vieren hun nieuwe releases samen

In oktober zullen de Nederlandstalige popacts Huize Lucas en Loen allebei nieuw werk, wat voor beiden een bijpassende releaseshow in eigen stad betekent. Zo wordt op 8 oktober Loens debuut EP Hoi Ik Ben Loen gevierd in de bovenzaal van Paradiso en op 12 oktober Huize Lucas’ tweede album Taart in Huis, in Rotown (Rotterdam). Tijdens deze shows ondersteunen de twee artiesten elkaar als voorprogramma.

(Bewerkt persbericht Loen & Huize Lucas)

Verrassende alternatieve popmuziek

Met de krachten van Loen en Huize Lucas gebundeld kun je twee avonden vol verrassende, alternatieve popmuziek verwachten. Beide spelen met de Nederlandse taal, bezingen hoe ingewikkeld liefde soms kan zijn en zoeken muzikale grenzen op. Een ideale combinatie dus!

Codarts

Huize Lucas en Loen ontmoeten elkaar op het conservatorium van Rotterdam (Codarts), waar zij allebei een bachelor popmuziek volgen. Op dat moment zijn ieders muzikale projecten nog niet geboren, maar de muzikanten zijn al wel meteen onder de indruk van elkaars talent en belanden met enige regelmaat samen op het podium.

Hypertalent

,,Lucas is een hypertalent, met nadruk op hyper. Hij speelt toetsen, schrijft, zingt, dirigeert… Waarschijnlijk doet hij nog veertig andere dingen heel goed waar ik geen weet van heb, haha. Lucas barst altijd van de energie en de ideeën. En dát zijn mensen waar ik bij in de buurt wil zijn”, zegt Loen.

Indrukwekkende eerste kennismaking

Lucas vindt Loen vanaf hun eerste kennismaking indrukwekkend. ,,Ik hou van koortjes, en eigenlijk was Loen de eerste vriend die dat echt voor elkaar had. Samen met haar backing vocals zong ze zo strak en zuiver, dat ik smolt”, zegt Lucas. In die tijd als Loen in de buurt speelt, gaat Lucas altijd kijken. ,,Haar liedjes zijn catchy, ze staat gemakkelijk op het podium en haar gitaarspel is de bom”, vertelt Lucas. Nu ze met haar Nederlandse muziek naar buiten komt, is het voor hem duidelijk. ,,Ik pakte de telefoon en vroeg haar meteen of we samen wat shows konden doen. Haar teksten zijn raak en van nu. Dat is inspirerend. Gelukkig zei ze ja”, klinkt het uit de mond van Lucas.

Nederlandse muziek mag meer schuren

Volgens Loen is het hoog tijd voor wat leven in de brouwerij in de Nederlandse muziekscene. ,,Er is meer NL-talige muziek dan ooit. Toch is het merendeel wat mensen voorgeschoteld krijgen vaak heel braafjes. Maan, Suzan en Freek, etc. Het mag van mij allemaal wat meer schuren. En dat vind ik zo tof aan de muziek van Huize Lucas: het is muzikaal uitdagend in de ritmes en harmonieën, maar ook inhoudelijk verrassend en soms tegen grenzen aan. Verder is hij net als ik een arrangmenten-freak, dus ik kan erg genieten van alle koortjes en blazers in zijn songs”, zegt Loen. Andersom waardeert Lucas Loen om haar duidelijkheid. ,,Tekstueel, melodisch, sound, groove… Ik vind Loens muziek agressief in een positieve zin. Het is namelijk catchy, recht door zee, her en der een beetje rocky. Uniek gewoon”, vertelt hij enthousiast.

Voorproefje

Op 22 september kun je in HAL015 een unieke voorproef krijgen van de nieuwe muziek van de twee veelbelovende jonge artiesten.

Delen via