Ga naar de inhoud

SweetMilk debuteert met EP ‘Changing Moods’

In onze uitzendingen bij ZFM Zandvoort is er al aandacht voor de muziek van SweetMilk uit de Achterhoek. Na de release van de singles Sometimes It Rains en Little Things presenteert de Gelderse band op 26 mei hun eerste EP Changing Moods.

(Bewerkt persbericht TJamp Records Foto’s: Ariane van Ginneke)

SweetMilk Foto: Ariane van Ginneke

Wisselende stemmingen

Zoals de titel al doet vermoeden zingt songwriter Mike Mendels met zijn solide rockstem over diverse onderwerpen en de wisselende stemmingen die daarbij komen kijken. Dat loopt uiteen met het genieten van het enthousiasme en de dromen van zijn voetballende zoon (Little Things), zich zorgen maken over zijn opgroeiende puberdochter (Sweet Daydreamer), zijn frustraties over een relatie waarin hij zich gebruikt voelt (Empty Words), het blijven hangen in somberheid (Sometimes It Rains) tot zichzelf moed inspreken en te motiveren om nu eens gebruik te gaan maken van zijn pas verkregen vrijheid (Do What You Wanna Do).

SweetMilk Foto: Ariane van Ginneke

Vormgeving

Al deze thema’s worden vormgegeven in de voor SweetMilk in het eigen geluid met als basis de rock waarin de drums, stevige gitaren en solide bas- en keyboardpartijen niet ontbreken. Het is niet alleen dat want hier en daar gooit SweetMilk er een flinke dosis pop en soul doorheen.

Kosten noch moeite gespaard

Kosten noch moeite zijn daarbij gespaard. Gastbijdragen zijn er van Evert Zeevalkink (Tim Akkerman, Claudia de Breij) op gitaar en Floor Kraayvanger (The Etta James Experience) en Heidi Kraan als backing vocals.

SweetMilk Foto: Ariane van Ginneke

Ontstaan

De Achterhoekse band SweetMilk is ontstaan rondom singer/songwriter Mike Mendels. Mike komt met de ideeën en werkt ze samen met Daniel van de Graaf uit tot liedjes die nooit meer uit je hoofd verdwijnen. Han Hofs, Jurgen ten Have en Remco Kuiperij maken de band compleet. Allemaal nuchtere, ervaren muzikanten die hun sporen hebben verdiend in verschillende bands.

Naam

En de naam SweetMilk? Dat is een knipoog naar oud-wielrenner Joop Zoetemelk. Volgens de band is hij een nationale held, maar toch vooral erg bescheiden en gewoon. Dat komt omdat de voormalig wielrenner ooit goed is geweest in wat hij heeft gedaan. Niet alleen dat, maar ook omdat Zoetemelk het waarschijnlijk het plezier heeft beleefd aan de sport en dat is lekker fietsen. Net als SweetMilk zelf die plezier hebben in het maken van muziek.

De twee eerder uitgebrachte singles van SweetMilk
Delen via