Ga naar de inhoud

The Mono Kids is doorstart van Death Star Discotheque

De Eindhovense/Boxtelse band The Mono Kids is een voortzetting van Death Star Discotheque dat ter ziele is gegaan. Hoewel de band nog na de covid pandemie met het nodige materiaal is gekomen, is de rek er toch uitgegaan, waarop Michel Geelen en Roelof van Driel nu als tweetal en onder de naam The Mono Kids verder zijn gegaan.

Meer punk

Het geluid is weer als vanouds ruw, maar is toch anders en is meer de punk richting op gegaan. Het tweetal stuitert al geruime tijd samen op. Michel en Roelof kennen elkaar al twintig jaar en dat is goed te merken. The Monokids hebben begin deze maand drie tracks uitgebracht, waarop het er energiek aan toe gaat. De nummers zijn volgens goed lo-fi en ‘Do It Yourself’ gebruik thuis opgenomen in studio Schultenbrau en gemixed door Hans Reinders in zijn PIT studio in Nederweert.

Artwork bij de EP

De draad niet meer goed opgepakt met Death Star Dicotheque

De voortzetting als The Mono Kids heeft de nodige achtergrond. ,,We kregen de draad na de pandemie niet meer goed opgepakt, motivatie en creativiteit was op en/of weg”, vertelt Michel. Hoewel Death Star Discotheque het nog heeft geprobeerd met een bassist erbij, is het toch niet helemaal wat Michel en Roelof er van hebben verwacht. ,,We hebben besloten om te stoppen, waarna Roelof en ik verder zijn gegaan als The Mono Kids. Nu een EP en vanaf februari volgen er de nodige optredens”, zegt Michel over de start van The Mono Kids.

My First Pony Tour

Michel en Roelof noemen hun serie optredens My First Pony Tour, wat hen brengt op 3 februari in Station-Zuid in Den Bosch, op 25 maart in Go Leerdam en op 8 april bij Prilpop in Sevenum. Daarna volgen nog opteredens op 18 mei bij het Church Open Air Festival in Boxtel en sluiten ze een dag later hun tournee af op het Festiek Ethiek in Afferden.

De drie energieke tracks van The Mono Kids

Delen via