Ga naar de inhoud

Secuur Glasswolf levert ‘Another Plan’ af

De Zwolse band Glasswolf heeft de afgelopen tijd rustig en gestaag gewerkt aan het album Another Plan, waar de nauwkeurigheid duidelijk in terug te horen is. In 2019 hebben ze de single Hide uitgebracht en in het covid jaar 2020 Blown Apart.

Volop aandacht

De eerste single Hide van Glasswolf uit 2019

Deze maand en één week voor kerst zijn ze ineens terug en heeft Glasswolf over de aandacht niet te klagen. Eerder zijn Jan Marcel Schaaper en Jeroen Beekers van de band ooit in de studio geweest om in Alternative FM te vertellen over Glasswolf. Hide is de aanleiding geweest om daar een tocht van twee uur te maken.

Meeslepend

Meeslepend is Glasswolf zeer zeker te noemen. Het zit al direct in het openingsnummer Hold, Love, Fear. In deze tijd is dat zeker een thema wat bij vrijwel alle mensen spelt. Als de wereld in de fik staat, dan lijkt het wel op of om de wereld kleiner te maken. De overtuiging zit in het stemgeluid van Jan Marcel die vol overgave het nummer uit je speakers laat horen.

Blown Apart uit 2020

Diepgang

Zelf vindt de band uit Zwolle dat ze behoorlijk de diepte is ingegaan. Als je het beluistert, dan is de conclusie vlot te trekken. Naast het gevoel van vertwijfeling zit er toch wel iets van hoop. Het begint al met de spannende aanloop in Feel Alive, waar de gitaren langzaam aanzwellen en dan steeds sneller een ritme aannemen, om weer vervolgens weer terug te vallen naar een rustig slot.

Uiteenlopend

Stevig klinkt het ook op Another Plan. Wat te denken van Medicine? Hey Now is een snel en soepel lopende gitaarsong. Learn is een juweeltje op Another Plan. Ook in deze song gloort de hoop door. In het album komt zowel het melodieuze, het energieke en een vleugje psychedelie terug.

Het album op Spotify
Delen via