Ga naar de inhoud

Recht toe en recht aan met Box Of Kings op ‘Fake With Grace’

Box Of Kings zijn al een paar keer te horen geweest in het programma met onder meer de singles met Smoke On The Horizon en Molly My Dear. Laten die nu net toevallig op hun pas uitgekomen album Fake With Grace staan. Onvervalste bluesrock waar de gitaren en drums in een stevig en snel ritme spreken. Of beter gezegd te horen zijn.

Illuster

Als er toch vergelijkingsmateriaal is, moet je denken aan de illustere The Black Crowes met de broers Chris en Rich Robertson. Het is tegelijk een mooi verband, want één van de oprichters van Box Of Kings heet ook Chris. In Box Of Kings neemt Chris Hordijk de leading vocals voor zijn rekening. Chris en Jeroen Doppen zijn toch wel de drijvende krachten van de Gelderse band.

Foto: Danny van den Berg

Stem

De stem van Chris doet ook denken aan de andere Chris, maar de band doet soms ook denken aan Lenny Kravitz. Luister Behind The Masquerade maar eens en daar lijkt zelfs Lenny misschien wel toe te kijken. Het zit vooral in het meeslepende van deze song, waar de vergelijking met Kravitz op gaat.

Van alle markten thuis

De live versie van Symphony Of The Superficiality

Symphony Of The Superficiality kent het stevige slaggitaarwerk, maar de passage halverwege het nummer maken de song haast tot een klassiek symfonische rocksong, waarna het stevige ritmische gitaarwerk de song afsluit. Recht voor zijn raap klinken Box Of Kings ook met Odd One Out. Eigenlijk zijn Box Of Kings van alle markten thuis.

Via de streamingsdienst Spotify het laatste album
Delen via