Ga naar de inhoud

Ctrl-Alt-Delikt – Het laatste hoofdstuk van De Likt

De Likt neemt op vrijdag 2 september waardig afscheid met een release en tour van het derde album Ctrl-Alt-Delikt. In 2015 verschijnt voor velen, geheel vanuit het niets, de single Ja dat bedoel ik, welke inslaat als een bom. Naast hits als Finidi George en Bloed Aan De Muur hebben deze jonge Rotterdamse schoffies vooral naam gemaakt met hun mega energieke liveshows vol stagedives, moshpits, crowdsurfen en andere gekkigheid.

(bewerkt persbericht On Track Agency/Foto’s Niek Hage)

Giorgi Kuiper aan het werk tijdens een optreden in de Maassilo Rotterdam. Foto: Niek Hage

Nekbreuk

In 2018, nadat frontman Jordy Dijkshoorn hersteld hersteld is van een nekbreuk door een akelig geweldsincident, komt het Rotterdamse sloopbedrijf terug met een album en een tour. Hierop laten zij zien in alle opzichten een volwassen festival killer act geworden te zijn.

Coronacrisis

Net voor de coronacrisis neemt de band het derde studio album Ctrl-Alt-Delikt op. Net als bij de eerste twee platen, zal dit derde en laatste album onder het Rotterdamse On Track uitkomen. Op Ctrl-Alt-Delikt flirt De Likt met een retro-digitale, soms early 90’s game-achtige sound. Tegelijk zoekt het steeds een organische, soms analoge vibe op. Nu, daags voor de release van het album en vlak voor aanvang van de aansluitende tour, besluit De Likt dat dit het einde is.

De dynamische frontman Jordy Dijkshoorn. Foto: Niek Hage

Tien jaar

,,We zijn bijna tien jaar met De Likt bezig geweest en dit heeft ons enorm veel mooie tijden, ervaringen en ontmoetingen opgeleverd. Nu is het tijd voor het volgende hoofdstuk”, zegt Giorgi Kuiper.

Nieuwe Levensfase

,,We zitten in een nieuwe levensfase. Ik word binnenkort voor de eerste keer vader en in dat plaatje past het tour leven dat wij sinds onze puberteit met heel veel plezier hebben geleefd niet meer. Ik doe zelf alleen nog de release show in Annabel en laat het daarna aan de boys over”, zegt producer John van Beek.

Opnieuw Jordy Dijkshoorn tijdens een optreden in de Maassilo. Foto: Niek Hage

Op de planken

Op de vraag of John en Giorgi ook overwogen hebben deze tour niet meer te doen, geeft frontman Jordy Dijkshoorn aan: ,,Natuurlijk hebben we het daar over gehad, maar dit album is het vetste wat we tot nu toe gedaan hebben. Dit moet op de planken staan!”.

Alles uit de kast

Bij de eerste twee albums draaien de liveshow vooral om de energieke performances van Jordy. Voor deze laatste tour haalt De Likt nog een keer alles uit de kast en gaat het een samenwerking aan met creatieve multi-talenten Noël Deelen en Berry de Groot. Met wie de Rotterdammers al eerder samenwerkten bij het maken van de videoclips voor De Vunkinator (featuring David Vunk) en De Boys Are Back In Town die beide afkomstig zijn van het album Ctrl-Alt-Delikt.

De Boys Are Back In Town is één van de visuele producties met Noël Deelen en Berry de Groot

Visuele Show

Met het tweetal ontwikkelt De Likt een complete visuele show, inclusief theatrale aspecten. Volledig in lijn met de retro 80s/90s game-vibe die de sound van het album karakteriseert. Natuurlijk zal er in deze show, naast al deze nieuwe elementen, ook ruimte zijn om te springen op klassiekers als Ja dat bedoel ik, Shag & Halve Liters en Zelf Doen. Ook zullen inmiddels niet weg te denken vrienden Diggy Rast en Afronaut weer volop van de partij zijn.

Iets bijzonders

Nog één tour, nog één album. Bij een laatste album hoort natuurlijk iets bijzonders. Voor Ctrl-Alt-Delikt ontwerpt Meinhard Spoor (die ook de voorgaande platen ontwierp) een uniek product. De volledige transparante plaat komt in een negen-laags met de hand gezeefdrukte fluor transparante plastic hoes. Een uniek kunstwerkje en een waardig afscheid.

Het publiek in de Maassilo draagt De Likt op handen. Foto: Niek Hage

Voor de laatste keer een feestje

Jordy Dijkshoorn, Giorgi Kuiper en John van Beek bouwen tijdens de Ctrl-Alt-Delikt-tour voor de laatste keer een feestje en nemen – samen met hun fans – afscheid van hun Rotterdamse sloopbedrijf; De Likt.

Delen via