Ga naar de inhoud

MC Lost beschrijft op ‘Fases’ zijn levensloop

In 2016 weet MC Lost als onderdeel van SoulTrash in de categorie hiphop de Grote Prijs van Nederland te winnen. Als onderdeel van dat gezelschap ontwikkelt Roger Buyne die achter MC Lost schuilgaat zich steeds meer te ontwikkelen als songwriter en ook als dichter. In zijn gedichten bekijkt hij door zijn eigen ogen het leven in Amsterdam.

(Foto’s: Angie Louws)

Foto: Angie Louws

Productief

Productief is MC Lost zeker, want wie het allemaal na gaat kijken ziet dat hij vanaf 2019 met Fruitschaal al het nodige heeft uitgebracht. Fases is het laatste album wat hij afgelopen maand heeft uitgebracht.

Foto: Angie Louws

Pure Karakter

Niet alleen zijn eigen levensloop beschrijft MC Lost op Fases, maar hij put ook uit zijn eigen herinneringen. Hechte vriendschappen en familiebanden zijn te horen op het album en geven een inkijk hoe MC Lost tegen de wereld aankijkt en juist dat laat het pure karakter van het album horen.

Foto: Angie Louws

Daverend sluitstuk

De single Door De City beschrijft zijn creatieve zoektocht, terwijl op Maad meer of zijn eigen herkomst gaat en waar hij is opgegroeid. Patience is een song die er bovenuit steekt. Dat komt niet alleen door de tekst, maar ook de inbreng van Sarah Jane. Het slotnummer Duidelijk is veelzeggend en is tegelijk een daverend sluitstuk op Fases.

De clip bij Door De City

Eerlijk en kwetsbaar

Het maakt het album tot een eerlijk en kwetsbaar album en vaak zijn die persoonlijke elementen die een album ijzersterk maken. Dat is met Fases zeker het geval. Nederlandstalige hiphop op zijn best.

Delen via