Ga naar de inhoud

Album ‘Ooit’ van Engel & Paul is ode aan het leven

Afgelopen week is het album Ooit van Engel & Paul uitgekomen en hebben we in onze meest recente uitzending al twee tracks laten horen. De samenwerking tussen Steven Engel en Paul de Munnik gaat al veel verder terug, maar nu is het en echt album door de twee muzikanten gemaakt. Er zijn ook impressies gemaakt bij Ooit.

Een inkijk bij Champagne Bij De Wijn

Puzzelstukjes

Op het vorige materiaal waar Paul op het werk van Engel is te horen, blijkt eigenlijk wel dat de puzzelstukjes op de plaats vallen. Het album is al opvallend, omdat onder meer Typhoon, Sticks maar ook Ernst van Dusseldorp, Wouter Planteijdt (Sjako) en Jesper Huisman (Jiffy en The Polyframes) aan hebben meegewerkt. Alleen daarom mag het album Ooit landelijke belangstelling krijgen.

Het maakproces bij Achterbank

Verschillende stijlen

Het is een mix van verschillende stijlen. Naast de mix van de raps door Engel en de zangpartijen van Paul, zijn er ook verschillende muziekstijlen terug te horen zoals soul, blues, rock en een uiteraard de hiphop. Allemaal Nederlandstalig die er voor zorgen die het album maken tot wat het is.

Er zijn meerdere wegen die naar een song leiden

Vakantieherinnering en checklist

Ooit is een reis van vakantieherinneringen zoals het openingsnummer Kofferbak en wat verderop Achterbank. Waar het in het eerste nummer nog gaat of de checklist bij het vertrek naar het vakantieadres nog kloppen, is het bij Achterbank meer de herinnering van op reis gaan. Subtiel op Kofferbak is de banjo die misschien het nummer een americana achtige twist meegeven. Het album gaat over vriendschappen die voorbij zijn gegaan (Kamer Vol Trofeeën) en schuld bekennen (Boetekleed).

Misschien Wel Gelukkig worden van een song

Ode aan het leven

Ooit is zeker een ode aan het leven, want dat bewijzen de songs Misschien Wel Gelukkig, Aan de Amstel en Champagne Bij De Wijn. Waarom? Het gaat over allerlei onderwerpen die je als mens tegen kunt komen. Geluk, de andere kant van het leven en misschien genieten van de mooie kanten van het leven en wat daarbij nodig is om dat mogelijk te maken.

Het complete album
Delen via