Ga naar de inhoud

Dierlijk verlangen en menselijke huidhonger in nieuwe EP ‘Onder de sterren’ van Milou Mignon

In haar nieuwe EP Onder de Sterren bezingt Milou Mignon een universum van dierlijk verlangen. Hier is de grens tussen mens en dier vervaagd en wil iedereen hetzelfde: samenvallen met een ander wezen. Vanaf 27 maart komt er zeven weken lang elke zondag een nieuw nummer uit van de EP, ingeleid door verschillende woordkunstenaars. De eerste single Lijstje gaat over een man die jaagt op een vlinder op de Oudezijds Achterburgwal, ingeleid door columniste Corine Koole.

(bewerkt persbericht) Foto: Lieke Romeijn

Aan de tand voelen

Nu na lange tijd van afstand de barrières rondom fysiek contact langzaam weer verdwijnen, lijkt het een goede tijd om de liefde opnieuw aan de tand te voelen. Hoe ver mag je gaan in het najagen van je verlangens? En wat als je doelwit in kwestie vleugels heeft en jij niet? Zeven weken lang kunnen mensen elke week genieten van nieuwe reflecties in muziek en verhaal over de tegenstellingen in de liefde, de tederheid, maar ook huidhonger, eenzaamheid en de vergankelijkheid ervan.

Andere weg

Omdat het plannen van een release tour afgelopen jaren onzeker zijn geweest, heeft Milou ook een andere weg gevonden om haar muziek naar buiten te brengen. Samen met Stichting KIST, kunstenaarscollectief CAKtwo en beeldend kunstenaressen Marina Pronk en Sabrina Tacci, ontwikkelt Milou Onder de Sterren  als audiotour. Tijdens een wandeling met een plattegrond door de stad kan men op zoek naar zeven sterren waar de muziek van het album te horen is. Elk lied wordt geïntroduceerd door woordkunstenaars als dichter Thomas Möhlmann, acteur Ozan Aydogan en rapper Benjamin Fro.

Milou Mignon en burlesque danseres Fae Fortune Foto: Sasscho

In het bos

Milou heeft de muziek geschreven in haar huis in het bos waar ze gedurende coronatijd woont, vergezeld door een piano. Ook de opnames zijn hier gemaakt in samenwerking met een band van expressieve popmuzikanten en Vlaamse freejazz producer Thomas Jillings. Het resultaat is als een aquarel schilderij over zeven kleuren van (dierlijk) verlangen. Muzikanten die meespeelden zijn: Jelle Visser (backing vocals & keys), Kevin van Moorsel (bas & gitaar), Juen Schütt (drums), Bart-Jan Oosting (drums, percussie, marimba, waterphone, zingende zaag).

Vieren

Het volledige album komt uit op 15 mei. Milou wil dat vieren met een live concert in de beeldentuin van Marina Pronk op Van Oldenbarneveldweg 32 in Bakkum. Ook zal er een expositie rondom het thema zijn ingericht, is de audiotour te bewandelen, zijn er lichtinstallaties en is er live painting van Sabrina Tacci. Wie op de hoogte wil blijven van de releases, audiotour en openluchtconcerten kan dat doen via de nieuwsbrief en Instagram van Milou Mignon.

Delen via