Ga naar de inhoud

Star Collector laat veelzijdigheid zien van Harlinger muzikant Newland

Newland laat op zijn laatste album ‘Star Collector’ een enorme veelzijdigheid zien en ook horen, wat direct al begint met het uiterst toegankelijke nummer ‘Beat The Clock’ waar de tijd min of meer de tegenstander is van Alex Nieuwland die achter Newland schuil gaat. Het is niet alleen dat, want wie verder luistert, merkt dat de Harlingse songwriter meer thema’s aanroert.

Ruime belangstelling

Het meest recente album heeft de nodige belangstelling gekregen. In ons meest recente uitzending gaat Newland dieper in op ‘Star Collector’

  1. Gesprek met Alex Nieuwland van Newland over het album Star Collector in Alternative FM op 200122 Alternative FM 11:11

Tijd als tegenstander

Zoals aan het begin is de single ‘Beat The Clock’ van ‘Star Collector’ er één die laat zien hoe de oudere muzikant tegen de huidige tijdsgeest aankijkt. De tijd verslaan is een onmogelijke opgave. Strijders tegen het uurwerk zoals Tom Dumoulin, Sven Kramer en op den duur Max Verstappen zullen allemaal worden ingehaald worden door de tijd.

De clip van ‘Beat The Clock’

Romantiek

Het zijn niet alleen serieuze zaken die Newland op ‘Star Collector’ aanroert. Hij laat ook een behoorlijke romantische kant van zichzelf zien. Misschien wel een gevoelige kant. Je kunt bijna zeggen dat het relativerend is om naar ‘Star Collector’ te luisteren. De romantiek spat er vanaf bij ‘Dancing In The Moonlight’. Het relativerende zit verborgen in ‘Circles’, die zeker past in het huidige tijdsbeeld, omdat de meesten het gevoel hebben dat we rondjes aan het maken zijn en er niet meer uit kunnen komen.

Sociale media

Een ander nummer is toch ‘het slotnummer ‘I Hate You More Than I Love Myself’. Er zit een verwijzing naar de sociale media, wat niet alleen voor Newland een inspiratiebron is om een thema als sociale media aan te kaarten. Collin Hoeve en Jacob D. Edward hebben daar ook al een song over gemaakt.

‘Star Collector’ op Spotify
Delen via