Ga naar de inhoud

Joey Vriend overtreft zichzelf met nieuwe single ‘Smile’

  • door

De Hoornse songwriter Joey Vriend is weer terug met ‘Smile’ die hij wederom heeft uitgebracht bij King Forward Records, nadat Joey eerder al zijn album ‘Hiding At First Light’ vorig jaar bij hetzelfde label heeft uitgebracht. Inmiddels heeft de 30-jarige songwriter al landelijke aandacht gekregen van NPO Radio 5 waar hij zijn nieuwe single als eerste heeft laten horen.

Nederland Edam 30-07-2019 Joey Vriend Singer Songwriter Foto www.marcobakker.com

Overtreffende Trap

De kenners van Joey’s muziek weten al langer waar zijn eigen voorkeur ligt. Dat is toch bij het melancholische en het pop-noir, zoals Joey ook met zijn eerste album ‘Hiding At First Light’ heeft laten horen. Zeker als je één van zijn vorige singles zoals ‘There For You’ erbij pakt. ‘Smile’ is daar weer een overtreffende trap van. Daar is de Hoornse songwriter heel goed in geslaagd.

Alfa en omega

Of zoals King Forward Records zelf zegt over Joey: ,,Wat we ook doen, ‘Smile’ is de alfa en omega. Er is dus geen twijfel dat dit anthem of hope van Joey Vriend hoog gaat vliegen. Met duidelijke elementen van zelfs moderne pop en dance… maar Joey Vriends songwriterskwaliteiten maken dat het nummer deze genres overtreffen met noir-elementen die de song’s versterken waarbij het pakkende element en de accurate woorden binnen de song precies op hun plaats vallen. Het verbluffende resultaat behaagt de oren van grootouders, EDM-liefhebbers en indie snobs. De glimlach van Joey Vriend is zeldzaam en onverwachte mix die onder ieders huid kruipt”. Niets teveel gezegd en een lach naar iemand anders, levert vaak een lach terug op.

Snaar

Is het gelogen wat King Forward Records zegt over deze single? Wij denken van niet, want Joey Vriend is iemand die met zijn manier van muziek maken en teksten zeker wel een snaar weet te raken. Wat de song vooral contrastrijk maakt, is het donkere en tegelijk het positieve met het optimistische wat in het nummer doorklinkt. Als je dat kunt, ben je een grote meneer. ‘Smile’ is daar het bewijs van en de nieuwsgierigheid wordt zeker gewekt als het gaat om het vervolg. De toon is sowieso gezet met deze schitterende nieuwe single.

Delen via