Ga naar de inhoud

Het hart spreekt van I Took Your Name op Dales & Mighty Rivers

Op 15 juli van dit jaar is het album ‘Dales & Mighty Rivers’ van I Took Your Name verschenen bij King Forward Records met prima luisterliedjes voor de late zomer en de nazomer. Achter I Took Your Name schuilt de Groningse muzikant Chris van der Ploeg.

Singles

Naast de singles ‘Half Speed’, ‘Human’ en ‘Burst To Life’ geeft I Took Your Name een behoorlijke inkijk in de songs die hij maakt. Meestal is dat aan de hand van een gebeurtenis, waarbij hij het graag overzichtelijk houdt. Ambient en akoestisch waarin de muziek raakvlakken heeft met bijvoorbeeld Radiohead. Hier in Nederland is de muziek soms te vergelijken met Anne Soldaat en het wat onbekende Winterdagen van Mink Steekelenburg uit Rotterdam.

Nederland, Groningen 15-02- ’12; Portret van Chris van der Ploeg, als muzikant actief onder de naam I Took Your Name. Foto: Siese Veenstra 0612682451 www.sieseveenstra.nl

Onderwerpen

Er zijn verschillende onderwerpen die I Took Your Name aanroert, zoals de menselijke relaties op ‘Another Sunny Day’. ‘Talk=Cheap’ is eveneens een nummer waar de communicatie een grote rol speelt. De single ’Human’ beschrijft min of meer dat elk mens de wereld verschillend bekijkt, maar dat het tegelijk menselijk is dat we dit doen. Wie een goede voorstellingsvermogen heeft, wordt in het instrumentale ‘Viking’ meegezogen.

De single ‘Half Speed’ op You Tube

Ambient gitaarplaat

Volgens hem zelf is het oorspronkelijke plan om een ​​ambient gitaarplaat te maken over spoorwegemplacementen. Dat allemaal audiotransparant, waarbij I Took Your Name als kendler-gitarist songs uit zijn eigen geheugen diept. Hij doopt zijn project I Took Your Name, de naam ontleend aan een REM liedje.

Positieve overpeinzing

‘Dales & Mighty Rivers’ is een luisteralbum waar je lekker voor moet gaan zitten en de tijd moet nemen. Het is zoiets met een goed glas wijn in de tuin tegen een ondergaande zon. Het leven op een positieve wijze overpeinzen. Zoiets.

Delen via