Ga naar de inhoud

Laatste single Grenadeers met ‘Stranglehold’ is aanloop naar EP

Persbericht Gentlemen Recordings

In aanloop naar een minialbum in het najaar is inmiddels van de Utrechtse alternative rockband Grenadeers ‘Stranglehold’ verschenen. Net als ‘Single Filter Exit’ die eerder dit jaar is verschenen, gaat de band gevoelige thema’s niet uit de weg.

Het gevoel van er niet bij te horen

De song vertelt het bekende verhaal over het gevoel er niet bij te horen, uitgesloten te worden, en proberen stand te houden in een omgeving die je niet steunt. De band put uit eigen ervaring, want frontman Siep van Rijswijk was wat ze noemen een ‘highschool dropout’, en had moeite zijn weg te vinden in het onderwijs. Uiteindelijk kwam Siep op zijn plek door de muziek in te gaan, en in ‘Stranglehold’ klinkt de kracht door die hij voelde toen dat gebeurde.

Een song voor alle misfits

‘Stranglehold’ luistert ook als een protest tegen de manier waarop de samenleving omgaat met mensen die anders zijn: ze worden gezien als lastige, ongemakkelijke verstoringen van de normale gang van zaken. Bovenal is ‘Stranglehold’ een song voor alle misfits.

Opvolger van ‘Single Filter Exit’

Deze nieuwe track is de opvolger van de succesvolle eerste single Single Filter Exit, dat zeer goede kritieken kreeg, en onder meer wekenlang boven in de Free40 Chart van IndieXL bivakkeerde en op serieuze airplay kon rekenen in onder meer Engeland en Australië.

‘Stranglehold’ ook buiten Nederland

‘Stranglehold’ verschijnt niet alleen in Nederland maar ook in Groot-Brittannië en Ierland via het Londense label en Gentlemen Recordings partner Beautiful World Music. De single is inmiddels te krijgen via de Gentlemen Recordings webshop. Uiteraard hebben de mannen ook een bijpassende videoclip

Delen via