Ga naar de inhoud

TuskHead slaat de handen ineen met muzikanten uit Nashville en Dallas voor ‘Modern Electric Sessions’

De Nederlandse Americana singer-songwriter Patrick van Zandwijk, beter bekend als TuskHead, staat op het punt zijn gloednieuwe EP Modern Electric Sessions uit te brengen. Eerder heeft TuskHead in mei nog een akoestische versie van Breaking The Man uitgebracht.

(Bewerkt persbericht/Foto Artwork Jonathan Ferede)

Uitgave op vinyl

De EP, die is opgenomen in de legendarische Modern Electric Sound Recorders in Dallas, Texas, wordt digitaal en voor het eerst op 7″ vinyl uitgebracht op 12 juli. Wat deze release zo bijzonder maakt, is niet alleen de passie van TuskHead, maar ook de samenwerkingen die hebben plaatsgevonden tijdens de productie. De nummers Maybe en Goodbye, Music City zijn in Nashville geschreven door Patrick en songwriter Josh Morningstar, o.a. bekend van zijn werk voor Cody Jinks, waaronder de platina-single Must Be The Whiskey.

Foto: Rico DeLeon

Rauw geluid komt tot leven

Tijdens het opnameproces in Dallas werkt Patrick samen met de producer en audio engineer Joel Raif. Hij neemt deel aan enkele onvergetelijke sessies met gitarist Nik Lee en bassist Scott Edgar Lee, Jr. van The Texas Gentlemen, waardoor het rauwe Americana-geluid van TuskHead prachtig tot leven komt.

Reis door hart van Amerika

Modern Electric Sessions is meer dan alleen muziek; het is een reis door het hart van Amerika, van de straten van Nashville waar Patrick samenwerkt met zijn idool Josh Morningstar, tot de studio’s van The Texas Gentlemen en de passievolle samenwerking met Modern Electric Sound Recorders. De EP is gemixt en gemasterd door Joel Raif, waardoor de nummers tot leven komen op de plek waar ze voor het eerst werden gecreëerd.

De EP van TuskHead op Spotify
Delen via