Ga naar de inhoud

De nevelen van de nacht met ‘NightShade’ van Cavolo Nero

Vorig jaar heeft Cavolo Nero die hoofdzakelijk uit Utrecht komt, nog gespeeld op Surfana in Bloemendaal en nu heeft het de EP Nightshade uitgebracht. Het jaar ervoor is de zeskoppige band nog te zien geweest tijdens de Popronde.

(Foto: Kirsten Heskamp)

Psychedelische invloed

Wat brengen ze? Het is het muzikale ingrediënt voor allerlei Toscaanse specialiteiten, want ondanks de psychedelische invloed klinkt het warm. Cavolo Nero is ontstaan ​​uit liefde voor afrobeat en groove-georiënteerde muziek. Met inspiratiebronnen als Nu Genea, Khruangbin en Jungle By Night spelen ze zoals eerder gemeld psychedelische grooves gecombineerd met indie- en disco-elementen. Verwacht veel energie en de drang om te dansen op exotische grooves.

Foto: Kirsten Heskamp

Warme klanken

Dat is al het geval op de bijna instrumentale EP Nightshade. Een van de tracks waar vocals op klinken, is Voulez Vous, waar ook de conga beat op klinkt wat het allemaal een Caraibisch getint arrangement maakt. Warme klanken die uit de speakers komen.

Sfeervol

Voulez Vous wordt weer gevolgd door Nomad, waarmee de reis verder gaat. Je waant je in de wereld van een woestijn of prairie, door de gitaar die een beetje op een banjo lijkt. Het likje conga beats op de track geeft op nieuw de warmte sfeer aan ook deze track.

Een live versie in bewegend beeld

Eindeloos

Waar de vorige EP uit 2022 nog meer het water en het strand in klank hebben moeten klinken, is dat op de nieuwe EP Nightshade weer heel anders. Het is muziek in de warme nachten om eindeloos van de ene dansclub naar de andere te gaan.

Vleugje funk

Dat is vooral het geval op Oase. Het rustpunt op de EP Nightshade. Bij alle stijlen is Cavolo Nero nog iets vergeten. Er is zelfs een vleugje funk in terug te horen. Luister maar eens het titelnummer af. Een kniesoor die daarop let, want Nighshade is het geluid van nevelen.

De nieuwe EP op Spotify
Delen via