Ga naar de inhoud

Terugblik derde voorronde Rob Acda Award

Net als de eerdere twee voorrondes van de Rob Acda Award, ook een terugblik op de derde voorronde waarbij is samengewerkt met Sound Of Haarlem van Haarlem 105 of H105. Op 22 februari is er geen voorronde van de Rob Acda Award en daarom is er op die dag tussen 19 en 22 uur een 3voor12 Noord-Holland Vloedgolf bij ZFM Zandvoort waarbij Bonna Nikki te gast is en ook wat laat horen. Die uitzending is onder meer te volgen op het eigen YouTube kanaal. De volgende editie is de Night Editie van de Rob Acda Award tijdens de Week van de Haarlemse Nacht georganiseerd door Nachtwacht Haarlem.

(Foto’s: Marcus van Dam)

Martijn Hoogland

Martijn Hoogland Foto: Marcus van Dam

In deze derde voorronde gaat het muzikaal gezien echt alle kanten op, zoals met het eerste optreden van die avond door Martijn Hoogland. Nederlandstalige liedjes die soms doen denken aan Acda & De Munnik. Daar maakt Martijn geen geheim van, want hij heeft een masterclass gedaan met Thomas Acda en J.B. Meijers.

Icarus

Killian Maimon van Icarus Foto: Marcus van Dam

Het tweede optreden komt van de Haarlemse band Icarus die in rock zelfs symfonische elementen erin weet aan te brengen. Van deze band komt verderop dit jaar het eerste materiaal uit, wat Icarus niet ongemerkt voorbij wil laten gaan.

M4NNY

M4NNY Foto: Marcus van Dam

Op de avond is er zelfs een rustpunt als M4NNY het podium op komt met alleen een met gitarist Milan Brokken die op zijn akoestische gitaar de songs laat horen van de EP Stupid Love Songs. Zijn echte naam is Emanuel Bushra en hij woont na een tijdje in het Verenigd Koninkrijk te hebben gezeten, weer in Nederland.

The Void

Lennard Moors van The Void Foto: Marcus van Dam

Als laatste komt het drietal van The Void in actie, waarbij misschien het accent meer op de dance ligt dan op de techno. Frontvrouw Anouk Wolf kan de nieuwe single Water & Fire zelfs akoestisch uitvoeren. Uiteindelijk weet The Void op deze avond de publieksprijs te winnen, maar worden ze ook door de jury als winnaars aangewezen van deze voorronde.

Terugkijken

Terugkijken kan via YouTube. Daar zijn de complete optredens terug te zien en daarbij ook nog interviews gemaakt door Jip Rigter.

Terugblik op de derde voorronde van de Rob Acda Award
Delen via