Ga naar de inhoud

Stevige kost van Utrechtse Velveteen Rabbit

Het is dik hout zagen met planken, wat de Utrechtse band Velveteen Rabbit laat horen en het kan zelfs zo de radio op bij ‘Play It Loud’ op ZFM Zandvoort van Marcel van Kuijk. Het is overigens niet het allereerste materiaal wat Ilona, Thomas, Jay en Frank laten horen, want er is al vanaf 2021 al wat te vinden van deze band die een combinatie van stevige punkrock en metal brengt.

(Hoofdfoto: Avi Mahabali)

Artwork: Joost Vervoort, Sevenmine

Geen onbekende

Onbekend is Velveteen Rabbit niet echt. Twee jaar geleden brengt de band al de single Ladyboi uit die al behoorlijk opvalt in het Nederlandse underground circuit.

De clip bij de single Ladyboi uit 2021

Energiek

Dat energieke is terug te horen op de EP die Velveteen Rabbit afgelopen maand heeft uitgebracht. De machtige uithalen van frontvrouw Ilona heeft dan in het verleden onder meer tot succes geleid, zoals tijdens de Parel van de Betuwe van 2022 waar de band met de winst aan de haal gaat. Daarnaast hebben ze gestaan op Appelpop.

Pittig gesprek

Zachtaardig is het konijn met de verwijzing in de bandnaam allerminst. Met titels als Group Thearpy is het best een pittig gesprek wat Velveteen Rabbit met je voert. Dat nummer is echt metalwerk, waarop het grunten prominent in is te horen.

Gezellig

Ook het openingsnummer A Cure Of Kindness is nou niet een song waar je gezellig een verjaardagsfeest mee binnenkomt. Kortom het is het betere stevige trekwerk wat Velveteen Rabbit aan de dag legt.

De EP via Spotify
Delen via