Ga naar de inhoud

Aanstekelijk geluid op ‘RJO3’ van Rens, Jaïr & Ome Uncle

Opnieuw klinken de eighties en nineties door op het meest recente album RJO3 van Rens, Jaïr & Ome Uncle. Het is niet alleen hiphop en rap wat de klok slaat, maar ook de zang klinkt erin door.

Acht tellende nummers

Op het acht nummers tellende album RJO3 zitten weer de vette elektronica, dance en soul in verwerkt. Nederlandstalig en uptempo. Het merendeel is toe te schrijven aan de beatproducer Jaïr die toch een alternatieve groove in weet aan te brengen en waarbij het toch allemaal supertoegankelijk blijft. Het zijn allemaal korte nummers. Inhoudelijk lijkt het allemaal te gaan op wat er zich in het nachtleven van de heren zich afspeelt.

Jaïr Foto: Cedric Veldhuis

Humoristische ondertoon

Zo is de single Je Vriendje Heeft Een Time Out toch een humoristische ondertoon. Over kansloze en foute types die zich voortbewegen in de club en misschien gaat het wel over macho gedrag. Hoe Laat is een dromerig nummer maar wel één met een concreet doel.

Rens Foto: Cedric Veldhuis

Opvallend

Opvallend is het nummer Natte Honden. De intro lijkt wel een beetje op Blue Monday van New Order. Een razendsnelle rap met een keyboardsample verweven tot een uiterst dansbaar nummer. Beeldend is Natte Honden ook wel. Vul het plaatje zelf maar in.

Ome Uncle Foto: Cedric Veldhuis

Niet vanuit je luie stoel

De muziek moet je eigenlijk niet vanuit je luie stoel beleven, maar meer tijdens optredens van het drietal. Rens, Jaïr & Ome Uncle weten de zaal op stelten te zetten. Of dat een kleine zaal is of een wat grotere zaal. De Nederlandstalige hiphop met soul en dance is aanstekelijk.

Iets meer dan een kwartier voor RJO3
Delen via