Ga naar de inhoud

WARE tapt met ‘Someday’ uit ander muzikaal vaatje

Afgelopen jaar hebben we ‘Electric’ van WARE gedraaid, maar inmiddels is begin deze maand ‘Someday’ verschenen, waarbij de band uit een geheel ander muzikaal vaatje tapt. Waar ‘Electric’ nog een echte synthpop nummer uit de traditie van de jaren tachtig, breekt WARE op ‘Someday’ daar volledig mee.

PR Foto

(bewerkt persbericht WARE)

100.000 streams

Vorig jaar augustus brengt WARE het debuutalbum ‘Higher’ uit met de single ‘Electric’ en dat levert met meer dan 100.000 streams op. Het creatieve drietal heeft daarna allesbehalve stilgezeten. Als eerste resultaat daarvan is inmiddels het zomerse ‘Someday’ dat WARE op 6 augustus heeft uitgebracht.

Jaren Tachtig

‘Someday’ combineert zoete synthesizers met stuwende gitaren die je mee terugnemen naar hits uit de jaren tachtig, begin negentig zoals Iggy Pop’s ‘Candy’ en ‘The promise you made’ van Cock Robin. En zoals we inmiddels van Bas, André en Eric gewend zijn wordt ook ‘Someday’ vergezeld door een videoclip. Dit keer met een vette knipoog naar de dating show ‘Op Goed Geluk’.

Voorprogramma

De band is binnenkort ook weer live te bewonderen. Niemand minder dan Inge van Calkar heeft WARE als voorprogramma gevraagd voor haar ‘Magical Rollercoaster Show’ op 4 september in Gebr. de Nobel te Leiden. Met WARE gaat ’t dus lekker. Vorig jaar heeft WARE in het voorprogramma van de Engelse band China Crisis gestaan, is de single ‘Electric’ 20 weken door Spotify gepromoot in de ‘New Alternative Playlist’ en zijn ze meer dan 400 keer gedraaid op lokale radiostations door heel Nederland waaronder ons programma.

Delen via